top of page

Ons favoriete hapje tijdens pakjesavond.

Bijgewerkt op: 9 okt. 2022


De cadeaus zijn niet het enige waar wij ons druk om maken in de aanloop naar pakjesavond. Wij zijn allebei gastvrij en besteden veel aandacht aan de hapjes en drankjes die onze visite 's avonds voorgeschoteld krijgt. Van te voren hebben wij al zenuwen over de vragen: wie komen er, hoe zorg ik voor een leuk gedekte tafel en welke hapjes zullen we serveren?

We zaten nog op zwembroek en de pepernoten lagen alweer in de supermarkt. Nou, die komen met pakjesavond zo'n beetje je strot uit. Tijd voor iets anders! Qua aankleding van hebben wij dit jaar iets leuks. Je bestelt natuurlijk de gezellige pakjesavond borrelplank in onze webshop. Maar wat kan er op? Wij delen ons favoriete hapje met je!


Tip # 1 - Favoriete hapje van Caroline


Ik hou van hartig en Italiaans, en als het kan ook nog een beetje gezond. Dit hapje kan het hele jaar door! Super makkelijk en valt ook bij de kids goed in de smaak. Je zou er nog een zwart olijfje tussen kunnen doen. Wat heb je nodig?


- Lekkere cherrytomaatjes (10 voor 5 hapjes)

- basilicum blaadjes

- kleine mozzerella bolletjes

- lange sateprikers


Optioneel: groene pesto of lekkere cider azijn van tomaat of appel (mits deze 6 jaar gerijpt is en dus donker van kleur).


Rijg alle ingrediënten om en om aan het stokje en besprenkel met pesto of een azijn. Klaar is Kees! Ook lekker met een blokje kaas erbij. Gebruik natuurlijk de leuke pakjesavond borrelplank om de hapjes op te serveren! Die koop je via deze knop:







Tip #2 - Favoriete hapje van Corine


De zak van sinterklaas.


Ik geef toe, dit hapje heb ik niet zelf bedacht. Ik heb hem wel zelf wat aangepast. Dat telt ook, toch;)? Het origineel komt van een favoriete website van me: Chicks love food.

Snij een grote, liefst zoete appel, fijn en meng met 1 theelepel kaneel en 1 theelepel koekkruiden, 50 gram rozijnen en twee theelepels honing. Voor de zoetekauwen onder ons mag er ook nog wat kokosbloessemsuiker bij. Meng dat alles door elkaar. Vouw een vel filodeeg dubbel en schep het appelmengsel hier op. Veeg met een kwastje een beetje ei langs de randen en vouw de zakjes dicht. Knoop van boven vast met wat kooktouw. 10 minuten in de oven om 175 graden en klaar!


Benodigdheden voor 4 zakjes:


- 1 grote appel in kleine stukjes gesneden

- 4 vellen filodeeg

- 50 gram rozijnen

- 2 eetlepels honing

- 1 ei

- kooktouw (te koop bij onder andere de Hema of bij de AH)

Zijn jouw zakjes mooi geworden? Leg ze op een plankje en post een foto op Instagram waarin je ons tagt. We zijn super benieuwd naar jouw resultaat!



Veel liefs,

Caroline en Corine







193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page